nedjelja, 28. srpnja 2013.

10 najlepših ostrva svijeta


Palavan je najnovija hit ljetna destinacija, barem ako je vjerovati istraživanju koje je sproveo magazin Travel + Leisure.

 Njegovi čitaoci odabrali su deset najboljih ostrva na svijetu, a mi vam predstavljamo svako od njih.

1. Palavan, Filipini




Ovaj rijetko naseljen arhipelag koji čini 1.780 ostrva zauzeo je prvo mjesto na listi zbog ljepote, bogatog životinjskog i biljnog svijeta, kao i divnih plaža.
Najbolja među njima je El NIdo, sa koje možete ići na ronjenje i posmatrati tropske ribe uz koralni greben.

2. Borakaj, Filipini




Borakaj je prošle godine bio na prvom mjestu, ali i dalje očarava putnike. Ovo ostrvo je nešto manje, lakše dostupno od Palavana i ima bogatiji nočni život.
Bijela plaža ima najmekši pijesak na svijetu, dok plaža Puka predstavlja idealno romantično utočište.
 
 3. Maui, Havaji





Maui se redovno nalazi na listama najljepših ostrva, što i nije čudo, ako imamo u vidu da ovdje možete posmatrati pejzaže od kojih zastaje dah, prelijepe vodopade, uživati u dugim, nepreglednim obalama, poput Napili plaže i gustoj vegetaciji, kao i obići Haleakala vulkan.

 
4. Santorini, Grčka






Blještavo bijele kuće i plave žaluzine na liticama iznad svjetlucavog Egejskog mora – to je Santorini, živopisno grčko ostrvo koje svakako zaslužuje da se nazove jednim od najljepših na svijetu.
Posjetite Perissa plažu prekrivenu crnim vulkanskim pijeskom ili gledajte zalazak sunca iz sela Oia, jednog od najčešće fotografisanih mjesta na svijetu

5. Princ Edvard, Kanada





 

Ovo divno ostrvo okruženo je kobaltno plavim morem, a prekriveno smaragdnim pašnjacima i crvenim pijeskom.
Obavezno posjetite plažu Thunder Cove i gdje talasi udaraju u obalu boje hrđe.

 6. Bali, Indonezija







Prelijepi pejzaži, plantaže pirinča i drevni hramovi čine Bali idealnom spiritualnom destinacijom ovjekovječenom čak i u filmu „Jedi, moli, voli“ (Eat, Pray, Love).
Započnite potragu za unutrašnjim mirom na Sanur plaži uz zalazak sunca, a zatim obavezno idite na masažu.

 7. Kauai, Havaji




Ovo igralište ljubitelja prirode, prekriveno je planinama sa fantastičnim vodopadima, divnim šumskim stazama i više od 60 plaža.
Posjetite Poipu i Princeville plaže koje su idealne za uživanje u suncu.

8. Sicilija, Italija







Sicilija je zanimljiva varijacija na temu svega što predstavlja Italiju – ima sopstvenu kulinarsku tradiciju, kombinaciju zapadnjačke i istočnjačke arhitekture i izuzetno bogatu istoriju.
Drevne ruševine i vinogradi se prepliću u živopisnim selima koja svakako vrijedi obići. Pođite iz San Vito Lo Kapo kod Trapanija.

9. Koh Samui, Tajland







Ljubitelji plaža, golfa i dobrog provoda redovno se okupljaju na ovom malom ostrvu koje je nekada bilo naseljeno ribarima.
Chaweng plaža sa tirkiznom vodom nudi najbolji noćni život, dok Bophut predstavlja tiho parče raja.

 10. Galapagos, Ekvador





 Pođite tragom Darvina i posmatrajte praistorijske morske iguane, plavonoge blune i crvene frigate. U Tortuga zalivu možete da ronite i sunčate se pored čuvenih kornjača, morskih lavova i mrkih galebova.

Izvor: putovanja

















 









 


1 komentar:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.